24. joulukuuta 2014

Kun kiitollisuus tulee kyläänOnnellisuuden ja kiitollisuuden sanotaan kulkevan käsikädessä. Mitä kiitollisempi on sitä onnellisemmaksi itsensä tuntee. 

Kiitollisuus on siitä hieno asia, että sitäkin voi harjoitella. Munkit ovat harjoittamisen mestareita, mutta onneksi kiitollisuuden harjoittaminen on mahdollista ihan jokaiselle. 

Olen pyrkinyt harjoittamaan kiitollisuutta tietoisesti. Pitänyt kiitollisuuspäiväkirjaa, kiittänyt ja kannustanut, pyrkinyt tekemään pieniä hyviä tekoja. 

Kiitollisuuden kokee eri päivinä eri lailla. Hienoja ovat ne hetket kun kiitollisuuden tuntee sydämessä asti, odottamatta. Silloin onnellisuuden tunteella ei ole rajoja. 

Tällainen, odottamaton onnellisuuden hetki tuli vierailulle sunnuntai aamuna. Kaunis, aurinkoinen talviaamu, istahdin autoon ja lähdin ajelemaan joulunviettoon.  Siinä ajelun alkumetreillä mielen valtasi hyvä olo joka tuntui vahvana sydämessä asti. Hymyilytti, eikä siitä tullut loppua. Tunsin syvää kiitollisuutta – ihan kaikesta ja kaikista. Ihan kuin olisin juuri rakastunut. Tai ehkä olinkin – omaan elämääni ja ihmisiin ympärilläni.

Tunne on pitänyt pintansa. Mieleni sopukoista on viimeisen parin päivän aikan pulpahtunut kiitollisuuden aiheita isoja ja pieniä – yksi toisensa jälkeen. Jokaisen ajatuksen taustalla on toinen ihminen. Kiitollisuus syntyy kohtaamisista, siitä, että saa rakastaa, välittää ja auttaa. Siitä, että tulee rakastetuksi, välitetyksi ja autetuksi. Siitä, että on tarpeellinen. 

Kiitos läheiset, ystävät, työtoverit, kaikki te joihin olen saanut tutustua elämäni varrella, jokainen teistä on minulle iso kiitollisuuden aihe. 

Onnellista, Rakkauden Täyttämää Joulua Juuri Sinulle!


     "Yhdessä olemme enemmän"

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti