15. joulukuuta 2014

Työpaikan hyvät tyypitTuntuuko joskus siltä, että työtoverit ovat vaikeita toinen toisensa jälkeen? Yksi viilaa pilkkua, arvostelee ja kritisoi. Toinen puuttuu asioihin, neuvoo vähän kaikessa. Kolmas on kiireinen ja kärsimätön. Neljäs on ylitunteellinen ja saa dramaa aikaiseksi pienemmästäkin asiasta. Viides on niukkasanainen, etäinen ja ylimielinen. Kuudes on koko ajan huolestunut, epäilevä ja näkee mustia pilviä vähän kaikessa. Seitsemäs on levoton ja kärsimätön, puhuu päälle eikä varsinkaan kuuntele. Kahdeksas määräilee, on riidanhaluinen, pelottavakin. Yhdeksäs on poissaoleva ja jääräpäinen. 

Nämäkö muka hyviä tyyppejä? Kyllä, hyvilläkin tyypeillä on huonot hetkensä. 

Ensimmäinen haluaa parantaa asioita ja toimia oikeudenmukaisesti. Toinen haluaa aidosti auttaa. Kolmas haluaa tehdä asiat hyvin, tehokkaasti ja nopeasti. Neljäs tuo tunteet työpaille. Viides tutkii ja analysoi. Kuudes ennakoi ongelmia ja auttaa välttämään sudenkuopat. Seitsemäs on ideanikkari, joka innostuu kaikesta uudesta. Kahdeksas on vahva ja uskaltaa ottaa vastuuta. Yhdeksäs on tyyni ja ottaa muut huomioon. 

Enneagrammi jakaa meidät yhdeksään persoonallisuustyyppiin. Kaikki tyypit ovat hyviä, mutta kaikki tyypit osaavat myös käyttäytyä huonosti. Kaikilla tyypeillä on vahvuuksia ja heikkouksia.

Kuva: namaste.fi

Muiden ymmärtäminen ja hyväksyminen alkaa itsetuntemuksesta. Mikä yhdeksästä persoonallisuustyypistä kuvaa sinua parhaiten? Minä löysin sielunkumppanini seiskasta, innostuvasta suunnittelijasta.

1)      Tarkka laadunvalvoja
2)      Avulias huoltaja
3)      Tehokas suorittaja
4)      Luova individualisti
5)      Tutkiva asiantuntija
6)      Uskollinen kyseenalaistaja
7)      Innostuva suunnittelija
8)      Vahva vaikuttaja
9)      Sopeutuva rauhanrakentaja

Testi ja ja lisätietoa ennegrammista  http://www.namaste.fi/fi/enneagrammi

Aikanaan minunkin työpaikallani oli päivästä riippuen enemmän ja vähemmän hankalia tyyppejä. Sittemmin vain hyviä tyyppejä - joille toisinaan sattuu huono päivä.


"Älykäs tuntee toiset. Viisas tuntee itsensä." ~ Lao Tsu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti